KSVL KAP | STERILIZO | VAKSINO | LËSHO

 

U hap klinika e parë veterinare në Kosovë, falë donacioneve nga Zvicra

LINK

KSVL

KAP | STERILIZO | VAKSINO | LËSHO

Organizata të rëndësishme ndërkombëtare si WSPA, WHO dhe PETA janë ashtu sie Fondacioni StrayCoco të bindura se shumimi endemik i qenve endacakë mund të parandalohet vetëm përmes KSVL. Kjo është rruga e vetme efektive, afatgjatë dhe njëkohësisht e denjë në aspektin e mbrojtjes së kafshëve, e cila kontrollon lindjet dhe shërben si masë parandaluese kundër sëmundjes së tërbimit.

StrayCoco bashkëpunon me veterinerë vendas, përfaqësues të instancave qeveritare lokale, disa vullnetarë dhe punëtorë vendas si p.sh. me kapësit e qenve dhe kujdestarët e strehës e cila përdoret si stacion tranzitor. Ne po përpiqemi që të ndërhyjmë në sa më shumë qendra që të jetë e mundur në mënyrë që të arrijmë një reduktim afatgjatë të qenve endacakë.

Nëse edhe Ju jeni ashtu si ne të bindur se sterilizimi dhe vaksinimi masiv i qenve është rruga e vetme e drejtë për të reduktuar numrin e qenve të rrugës në një zonë të caktuar dhe për të parandaluar rastet e tërbimit, jeni të lutur të na ndihmoni me një donacion. Donacionet e bëra po përdoren momentalisht në Kosovë. Sterilizimi dhe vaksinimi kushton 30-45 Euro për qen. Kësaj shume i shtohen shpenzimet për punëtorët që kapin qentë, që i ushqejnë ata dhe i lëshojnë sërish në rrugë.

 
Kursi i trajtimit, pilot projekti në Mamushë


PRO VET Klinika në Nagavc

DVM Blendi Bejdoni dhe DVM Eriola Palla Bejdoni

 

Klinika Veterinare "Pro Vet" shpreh gadishmeri per bashkepunim dhe shkembim eksperience per operimet ne kafshet e shoqetimit me te gjithe veterineret qe punojne me kafshe te medha dhe studentet e sapodiplomuar. Nese jeni te interesuar, jeni te mireseardhur ne kliniken tone.

 

 

Kontakt:

 

Facebook: Pro Vet Nagavc

numrin e telefonit: +377 4521 5031 


Ne punojmë në vendet e mëposhtme: katerizimi i qenve!

 

- Gjakova

- Vushtrria

- Skenderaj

- Drenas 

 

Për Shkollat

Urdhër: DVM Blendi Bejdoni, PRO VET Nagavc/Kosovo, +386 49 217 917


Download
Deklaratë
Oda Veterinare e Kosovës përkrah zgji
Microsoft Word Dokument 112.4 KB